mindfulness- en compassietrainingen

Mindfulness:
intenser beleven wat je doet

Om mindfulness te trainen hoef je niet per se ziek, overspannen of burnt out te zijn. Mindfulness verbetert namelijk ook de kwaliteit van het dagelijkse leven. Waardoor je misschien voorkomt dat je ziek of overspannen wórdt.

En voel je je wel beperkt door stress, vermoeidheid, gepieker, depressies, of slaapproblemen? Dan leert mindfulness je hiermee positiever om te gaan.

quote-elk-moment-is-een-plaats-waar-je-nog-nooit-bent-geweest

Mindfulness = aandacht + vriendelijkheid

Denk je weleens bij jezelf: Blijf nou ‘ns bij het moment, het nú! Waarom word ik toch steeds afgeleid? Want hup, daar gaan je gedachten weer naar je to-do-lijst voor morgen. Of naar wat je gisteren beter had kunnen doen. Ben je dan teleurgesteld in jezelf? Aan mildheid en humor heb je meer! Mindfulness stimuleert je daarom ook om met compassie naar je handelen te kijken.

Voor particulieren, (zorg)organisaties etc.

Mindfulness heeft effect op elk aspect van je leven, zowel in je werk als privé. Ik bied trainingsprogramma’s aan in de vorm van de mindfulnesstraining MBSR, Mindful Werken en compassietraining MBCL. Voor particulieren, bedrijven, overheid en zorgorganisaties.

Want mindfulness werkt echt overal!

Mindfulness trainen en toepassen

Elke verandering heeft tijd nodig om een gewoonte te worden. Daarom duren de mindfulnesstrajecten 8 of 9 weken. We doen de trainingssessies met een groep van 6 tot 12 personen, in mijn trainingsruimte of op locatie bij jouw organisatie.

Daarnaast pak je elke dag een rustmoment waarin je toepast wat je hebt geleerd. Thuis of op je werk, of bijvoorbeeld tijdens een wandeling.

bloem

Mindfulness in een notendop

Over mindfulness zijn boeken volgeschreven. Belangrijk is dat je weet dat het een beproefde verbinding is van oosterse meditatie en moderne psychologische inzichten. De basis van deze methode werd zo’n vijftig jaar geleden in de VS ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn.

Inmiddels is mindfulness een wereldwijd gevestigde waarde. Wetenschappelijk onderzoek – onder meer door het Radboudumc – bevestigt regelmatig de ervaren positieve effecten van op mindfulness gebaseerde trainingen.

“Ik heb meer aandacht voor bewust leven en erop letten voldoende rustmomenten voor mijzelf in te lassen, waar ik even stil sta bij de dagelijkse handelingen die ik uitvoer.”

Past mindfulnesstraining bij jouw situatie?
Neem dan vandaag nog contact met me op voor een kennismakingsgesprek!

christianne-moussalt_v2