mindfulness- en compassietrainingen

Over de trainer:
Christianne Moussault

Als trainer geef ik van harte door wat mijzelf geholpen heeft bij het hanteren van  de onvermijdelijke stress die iedereen in zijn of haar leven ervaart.

Voor mij betekent mindfulness aanvaarden wat er is, niet weglopen voor problemen, maar de moed hebben om deze onder ogen te zien. Ik draag graag bij aan de groei van mensen door het geven van mindfulnesstrainingen.

christianne-moussalt

Mediteren, yoga en mindfulness

Hoe het begon

Begin jaren '80 kwam ik in Amsterdam in aanraking met Vipassana-meditatie. Dit bleek op lastige momenten altijd een waardevol houvast.

En toen verder

In 2007 besloot ik een mindfulnesstraining te volgen. Hierbij leerde ik dat meditatie niet alleen stilzitten op een kussentje is, maar ook: je bewegen en verhouden tot de wereld om je heen.

Verdieping

Om te ervaren of ik dit aan anderen zou kunnen overbrengen ben ik in 2012 bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam gestart met de opleiding Mindfulnesstrainer.

Aangesloten bij:

Als categorie 1 mindfulnesstrainer MBSR ben ik aangesloten bij de VMBN, de Nederlandse beroepsvereniging van mindfulnesstrainers. Regelmatig doe ik bijscholing in de vorm van workshops of meerdaagse Vipassana-retraites. Daarnaast – voor mij heel belangrijk – laad ik mezelf op met wekelijkse yogalessen.

"Voor jou natuurlijk ook heel veel dank voor het geven van deze training. Dat heb je voor mij op een prettige, vertrouwelijke manier gedaan."

HRM, Cliëntmedezeggenschap, mindfulness- en compassietrainer

Met buitengewoon veel plezier geef ik mindfulnesstrainingen aan particulieren en organisaties!

Zo ben ik onder meer freelance mindfulness- en compassietrainer voor Mindful Rijk en geef ik trainingen Mindful Werken aan medewerkers van Leviaan. Bij deze organisatie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid werk ik ook als coach/ondersteuner van cliëntenraden en als gespreksleider.

Je eigen (veer)kracht versterken en zelf de regie houden in je leven zijn in mijn ogen vaardigheden die uitstekend samengaan met het oefenen van de aandacht via mindfulness- en compassietraining.

Misschien nog leuk om te weten dat ik een achtergrond heb in Human Resource Management (BSc) en Bedrijfskunde (post-hbo).

In mij vrije tijd ben ik vaak met onze zeilboot op het water te vinden.

Vind je het plezierig om met mij in gesprek te gaan over wat mindfulness kan betekenen voor jou persoonlijk of voor jullie organisatie? Bel of mail mij voor een kennismaking.

christianne-moussalt_v2