mindfulness- en compassietrainingen

Mindfulnesstraining (MBSR):
draag zelf bij aan je welzijn

Het leven is als een elastiekje dat afwisselend strak spant en terugveert. Als het goed is, tenminste. Kost het loslaten van spanning en stress je te veel moeite en energie, dan leert mindfulnesstraining je daarop te reageren. Op een heel praktische manier.

Mindfulnesstraining MBSR is geen therapie, maar het aanleren van vaardigheden die je bewuster en relaxter in het leven doen staan.

elastiekje

Omgaan met ongezonde stress
Stress ervaren is onvermijdelijk in het leven en niet per definitie slecht. Een gezonde dosis spanning kan je tot ongekende hoogten brengen. Misschien zelfs je leven redden. Maar daarna moet het wel weer afbouwen. Werkdruk, ziekte, gebeurtenissen in of buiten je eigen invloedssfeer, het kunnen allemaal aanjagers van langdurige stress zijn. Hoe ga je daarmee om?

“Sta meer in contact met lijf en emoties.”

Mindfulnesstraining leert je keuzes maken
Met mindfulness leer je effectief te reageren op hoe het leven op je af komt. Je staat even stil bij het feit dat er een keuze te maken valt. Niet meteen in de actiestand schieten, maar eerst ervaren wat er op dat moment is. En dán pas bewust kiezen wat je doet. Dit is een trainbare vaardigheid: halt houden en kijken wat er nu eigenlijk gebeurt. Daarmee haal je de druk van de ketel.

  • Scherpere focus bij wat je doet
  • Meer ontspanning in je bestaan
  • Een mildere levenshouding

Bewuster leren leven
Mindfulnesstraining werkt voor iedereen die beter wil omgaan met moeilijke emoties, minder wil piekeren, bewuster en rustiger wil leven. Het is een training voor mensen die zelf actief willen bijdragen aan hun welzijn. De (meditatie)technieken die je aanleert, zijn makkelijk uit te voeren. Zowel zittend op een kussentje als in beweging. De focus ligt op het doen, in jouw leven!

“Rust in het lichaam vinden tijdens de meditaties.”

Wil jij ook bewuster leven? Bel of mail mij om je in te schrijven voor de mindfulnesstraining MBSR!

Als je je mindfulnessvaardigheden hierna verder wilt verdiepen, kun je ook de compassietraining MBCL volgen. Bij (zorg)organisaties en bedrijven geef ik trainingen Mindful Werken.

 

 

christianne-moussalt_v2